menu

Nieuws

Actuele informatie en activiteiten

Gevlucht naar Overijssel

Afgelopen dinsdagochtend 10 oktober kregen wij bezoek van RTV Oost. Er werden namelijk opnames gemaakt voor het programma “Gevlucht naar Overijssel.” Dit programma gaat over vluchtelingen die na een vaak lange, heftige en moeilijke periode een nieuw leven opbouwen in Overijssel. Ze hebben hun plek gevonden in de provincie en leveren een waardevolle bijdrage aan onze maatschappij. Bijzondere verhalen komen in de serie aan bod.

Ook onze Walas-collega Zilal werd tijdens deze ochtend in de spotlight gezet. De ochtend was gevuld met interviews, een bezoek aan haar laboratorium in ruimte 1.28 en een inkijkje in het belangrijke werk wat zij doet voor Farm2Future. Dit is een concept van World of Walas waarbij er onder andere wordt gekeken naar duurzame voedselproductie in gesloten Urban Farming systemen. Het motto is zoveel mogelijk gebruik te maken van reststromen uit de stad (warmte, water, keukenafval etc.) om opnieuw hoogwaardige voeding te produceren. Biologische bestrijding van plaagorganismen die schade aan de plant aanbrengen, zoals bepaalde vliegen- en keversoorten, past binnen dit duurzaamheidsconcept. Zilal zoekt in haar werk naar lokaal voorkomende schimmels die als natuurlijke vijand van het plaaginsect ingezet kunnen worden. Door deze schimmels gericht te kweken en in het gewas hun werk te laten doen, kan bestrijding met chemicaliën sterk teruggebracht worden. Haar kennis kan zowel in gesloten kassystemen als ook in open veld toegepast worden. Zilal is een waardevolle aanvulling van het urban farming team dat inmiddels een brede expertise heeft opgebouwd.

De eerste aflevering van het programma is begonnen op zaterdag 23 september en de laatste aflevering zal zijn op zaterdag 28 oktober. Nieuwsgierig? Kijk dan op https://gevluchtnaar.nl/overijssel/

IMG-20171011-WA0004

Spinnerij Geet Lös

Afgelopen donderdag 28 september was het zover: De eerste editie van Spinnerij Geet Lös! Tijdens deze open dag hebben de huurders en de bezoekers kennis kunnen maken met de creatieve en inspirerende community op Spinnerij Oosterveld. Na een hartelijk welkom en ontvangst door de oude textielbaron Ledeboer en zijn echtgenote, die speciaal voor deze dag op aarde waren teruggekomen, werd het programma geopend door de CEO van World of Walas, Gerben van Straaten, waarbij er een inkijkje werd gegeven in duurzaamheid en stedelijke projecten. De presentatie werd gevolgd door de huiskamersessies van Jan Douwe Kroeske, uiteraard onder begeleiding van een paar mooie video’s en unieke muzikale opnames.

Tijdens de rest van de avond stonden bij de huurders de deuren open, waarbij er een kijkje in de keuken kon worden genomen. Gezamenlijk hebben we er een feestelijke avond van gemaakt met inspirerende mensen, innovatieve nieuwtjes, een heerlijk hapje en een drankje van de foodtrucks en natuurlijk veel gezelligheid.


We hopen dat je er volgend jaar weer bent bij de volgende editie van Spinnerij Geet Lös!

spinnerij geet los

The Cee Spot meets de Spinnerij

Afgelopen vrijdag 1 september was het weer zover: The Cee Spot meets de Spinnerij! Een gezellig netwerkevenement waarbij ditmaal de ondernemers van de Ceespot een hapje en een drankje kwamen doen bij de ondernemers van de Spinnerij. Onze kantine was dan ook gevuld met leuke mensen, lekker eten en uiteraard ook goede muziek. Al met al was het weer een geslaagde meet-up!

7e434e55-93e8-45e8-877b-a8212d0220d3 cfc0df56-9ac6-4676-b7d4-9affdbdd2341

 

 

 

 

Spinnerij geet lös

Op 28 september a.s. vindt de eerste editie plaats van ‘Spinnerij Geet Lös’, vanaf nu een jaarlijks terugkerend open huis, waarbij we u graag laten kennismaken met de creatieve en inspirerende community op Spinnerij Oosterveld. Daarnaast is er food, kunst en muziek en geven we een inkijkje in duurzaamheid en stedelijke projecten.

Zoals inmiddels bekend, is Walas sinds 26 april j.l. officieel de trotse eigenaar noemen van Spinnerij Oosterveld, nadat we al ruim een jaar hadden gewerkt aan de upgrade van het project. Walas is erg blij met dit nieuwe project in Twente en trots op de prachtige groep van ondernemers en creatieve bedrijven die zich er hebben gevestigd.

Binnen de muren van de prachtige oude Spinnerij Oosterveld ontwikkelt zich een voor Enschede en Twente bijzonder interessante community die haar eigen Spinnerij-DNA begint te krijgen. Wij zien veel ondernemers zich in de Spinnerij prachtig doorontwikkelen, waarbij er vaak actief wordt samengewerkt en gebruik wordt gemaakt van de kennis en ervaring vanuit de community en de andere ondernemers in Spinnerij Oosterveld. Het laatste jaar zijn er ook veel nieuwe ondernemers bijgekomen.

Op donderdag 28 september hebben wij van 16:00 uur tot ca. 21:00 uur een goedgevuld programma met diverse activiteiten, lezingen door inspirerende sprekers en een ‘open deuren’ programma van onze huurders, zodat u zelf de DNA van de Spinnerij kunt gaan beleven.

Graag nodigen wij u hierbij uit om onder het genot van een heerlijk hapje en drankje dit feestelijke evenement met ons mee te maken.

Het programma:
15.30-16.00       Inloop en ontvangst
16.00-16.45       Opening en Keynote International CEO World of Walas groep
16.45-18:00       Huiskamersessies door Jan Douwe Kroeske (o.a. bekend door TV programma’s, 2 meter sessie’s en Jules Unlimted)
18.00-20.00      Start open deuren avond van de bedrijven met diverse inspirerende presentaties en innovatieve nieuwtjes, waaronder op het gebied duurzaamheid, innovatie en van Urban Farming.
18:30-21:00      Gelegenheid tot heerlijk eten en drinken met o.a. foodtrucks, muziek e.d. en borrelen met hapjes en drankjes
21:00-21:15       Sluiting

Wij horen graag van u of u interesse heeft om aan dit feestelijke evenement deel te nemen en hopen u op 28 september a.s. te mogen begroeten!

bf144bd2-cffc-40ee-bcfc-d6cad1fc67bf

Ceespot meets Spinnerij

Netwerken met andere ondernemers uit Enschede? Dat kan!
De Spinnerij opent ditmaal haar deuren voor de toffe ondernemers van de Ceespot. Kom op vrijdag 1 september tussen 16:00 en 18:00 samen met ons een hapje en een drankje doen bij het evenement: “The Cee spot meets de Spinnerij!”
3f6d5342-68ba-4708-a5af-bde14a3c58fe

Opening De Kantine

Maandag 28 augustus 2017 zijn de luiken van de nieuwe kantine in de Spinnerij officieel geopend. Tussen 12:00 en 13:00 kregen de huurders de gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe concept van “De Kantine”. Het was drukbezochte en gezellige lunch met heerlijke broodjes en andere lekkernijen. Nieuwsgierig naar al dat lekkers van de Kantine? Ze zijn elke werkdag geopend van 09:30 tot 14:30, dus kom gerust langs!
De kantine opening

 

Elevator pitch voor 50-plussers

Afgelopen dinsdag 11 juli werd er namens Werkplein Twente een interessante bijeenkomst georganiseerd bij de Spinnerij. In onze lift werden er gedurende de middag namelijk sollicitaties gehouden voor 50-plussers! Tijdens deze zogeheten “elevator pitches” kregen de 50-plussers de gelegenheid om zichzelf te verkopen aan een potentiële werkgever.

Meer weten? Bekijk dan het krantenartikel in de Tubantia.

Schermafbeelding 2017-07-13 om 10.07.11

Noaberborrel AllRound Technology

noaberborrel
Van netwerken krijgen wij nooit genoeg! Daarom stond afgelopen vrijdag de volgende noaberborrel alweer in de stijgers. Ditmaal werd de borrel georganiseerd door huurder AllRound Technology in samenwerking met de Spinnerij. Het was een mooie middag in de toffe werkplek 2.17, waarbij iedereen heeft genoten van een hapje en een drankje.
noaberborrel3


 

 

 

Earth Charter Day 2017

Op 29 juni werd de 17e verjaardag van het Earth Charter gevierd. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het thema “De Zorg Voor De Aarde – Is De Zorg Voor Jezelf”. Spinnerij Oosterveld stond 29 juni in het teken van het Earth Charter. Onder het mom van “zorgen voor de aarde” werden er gedurende de dag growpapers uitgedeeld onder de huurders waarin zaadjes zitten om te planten.

Het Earth Charter is een ethisch handvest/kader met 16 principes en waarden die nodig zijn om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld te realiseren. Het gaat daarbij om duurzame ontwikkeling in de zin van menselijke waardigheid, respect, vrede en democratie, ecologische integriteit, sociaaleconomische gelijkwaardigheid en de rechten van meisjes en vrouwen.

Om meer over Earth Charter te leren, kan je de websites van Earth Charter Nederland of Earth Charter International bezoeken.EarthCharter

Barbecue Technologie Kring Twente

TKTbijsnijden

Op woensdag 28 juni heeft de Stichting Technologie Kring Twente een BBQ georganiseerd in de Spinnerij.

De Technologie Kring Twente is een actief informeel netwerk bestaande uit circa 150 kennis- en technologieintensieve bedrijven (inclusief ICT) in de regio Twente. Als lid van TKT ontmoet je in een no-nonsense omgeving andere high-techondernemers, van start-ups tot multinationals. De activiteiten van TKT zijn erop gericht ondernemerschap en groei te stimuleren. TKT vervult hierbij niet alleen een verbindende rol tussen haar leden onderling, maar ook met partijen daarbuiten om samenwerking en clustervorming tot stand te brengen.

De BBQ is één van de brede netwerkbijeenkomsten van de TKT. Hier ontmoeten leden andere leden die ze nog niet kennen en hernieuwen of versterken hun bestaande contacten. De bijeenkomst was een groot succes!TKT2