menu

Nieuws

Actuele informatie en activiteiten

Elevator pitch voor 50-plussers

Afgelopen dinsdag 11 juli werd er namens Werkplein Twente een interessante bijeenkomst georganiseerd bij de Spinnerij. In onze lift werden er gedurende de middag namelijk sollicitaties gehouden voor 50-plussers! Tijdens deze zogeheten “elevator pitches” kregen de 50-plussers de gelegenheid om zichzelf te verkopen aan een potentiële werkgever.

Meer weten? Bekijk dan het krantenartikel in de Tubantia.

Schermafbeelding 2017-07-13 om 10.07.11

Noaberborrel AllRound Technology

noaberborrel
Van netwerken krijgen wij nooit genoeg! Daarom stond afgelopen vrijdag de volgende noaberborrel alweer in de stijgers. Ditmaal werd de borrel georganiseerd door huurder AllRound Technology in samenwerking met de Spinnerij. Het was een mooie middag in de toffe werkplek 2.17, waarbij iedereen heeft genoten van een hapje en een drankje.
noaberborrel3


 

 

 

Earth Charter Day 2017

Op 29 juni werd de 17e verjaardag van het Earth Charter gevierd. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan het thema “De Zorg Voor De Aarde – Is De Zorg Voor Jezelf”. Spinnerij Oosterveld stond 29 juni in het teken van het Earth Charter. Onder het mom van “zorgen voor de aarde” werden er gedurende de dag growpapers uitgedeeld onder de huurders waarin zaadjes zitten om te planten.

Het Earth Charter is een ethisch handvest/kader met 16 principes en waarden die nodig zijn om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld te realiseren. Het gaat daarbij om duurzame ontwikkeling in de zin van menselijke waardigheid, respect, vrede en democratie, ecologische integriteit, sociaaleconomische gelijkwaardigheid en de rechten van meisjes en vrouwen.

Om meer over Earth Charter te leren, kan je de websites van Earth Charter Nederland of Earth Charter International bezoeken.EarthCharter

Barbecue Technologie Kring Twente

TKTbijsnijden

Op woensdag 28 juni heeft de Stichting Technologie Kring Twente een BBQ georganiseerd in de Spinnerij.

De Technologie Kring Twente is een actief informeel netwerk bestaande uit circa 150 kennis- en technologieintensieve bedrijven (inclusief ICT) in de regio Twente. Als lid van TKT ontmoet je in een no-nonsense omgeving andere high-techondernemers, van start-ups tot multinationals. De activiteiten van TKT zijn erop gericht ondernemerschap en groei te stimuleren. TKT vervult hierbij niet alleen een verbindende rol tussen haar leden onderling, maar ook met partijen daarbuiten om samenwerking en clustervorming tot stand te brengen.

De BBQ is één van de brede netwerkbijeenkomsten van de TKT. Hier ontmoeten leden andere leden die ze nog niet kennen en hernieuwen of versterken hun bestaande contacten. De bijeenkomst was een groot succes!TKT2

De Spinnerij LAN party

Schermafbeelding 2017-06-30 om 11.13.24

Gamen met andere huurders uit de Spinnerij? Dat kan, 24 uur achter elkaar zelfs! Huurder Code Rehab organiseert samen met Spinnerij Oosterveld binnenkort een LAN-party. Alle huurders uit de Spinnerij zijn welkom en mogen gerust een ander gameliefhebber meenemen.

Wil jij hier meer over weten of wil jij je graag aanmelden? Ga dan naar lanparty.code.rehab
Bij genoeg aanmeldingen gaan we een datum prikken.

Krachthonk

Afgelopen woensdag was het een feestje aan de voorkant van de Spinnerij. Hierbij werd het bestaan van Krachthonk gevierd! Krachthonk is een concept van Raakkracht waar zelfstandig professionals dagelijks werken aan de meest mooie ideeën. Het is een plek die bol staat van de creativiteit! Wij heten Krachthonk en haar zzp’ers van harte welkom en wensen hen een mooie toekomst toe bij de Spinnerij!

OpeningKrachthonk-12

Funding Nemo

Vorige week vrijdag vond het evenement “Funding Nemo” voor de tweede keer plaats in de Spinnerij. Funding Nemo is een evenement waarbij de startups van ondernemende studenten van Universiteit Twente of van Saxion worden uitgedaagd om binnen vier minuten een korte pitch te houden waarbij zij het bedrijfsmodel promoten bij een team van juryleden en investeerders. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Hardstart en het Dutch Student Investment Fund. Wij wensen de andere startups veel succes in de toekomst!

FundingNemo1 FuncingNemo2 FundingNemo3

 

 

 

 

The cee spot meets spinnerij

CeespotSpinnerij3

Samenwerking is belangrijk, en voor ondernemers is een netwerk erg waardevol. Afgelopen 9 juni vond daarom ook een mooi evenement plaats bij the cee spot, namelijk “the cee spot meets spinnerij!” Tijdens deze netwerkborrel was de community van de spinnerij uitgenodigd om kennis te maken met de community van de cee spot. Een erg leuk en gezellig evenement, waarin de community centraal stond. In september is het onze beurt en ontmoeten wij de cee spot hier!

 

CeespotSpinnerij1 CeespotSpinnerij2

 

 

 

FC Twentespelers voor fotoshoot bij Spinnerij Oosterveld

Enschedese voetbalclub FC Twente speelt het komende seizoen met nieuwe t-shirts. De club is nauw verbonden met Enschede en de textielindustrie en heeft er daarom voor gekozen om in nieuwe shirts te spelen welke een eerbetoon zijn aan de stad. Het nieuwe tenue is dan ook gefotografeerd te Spinnerij Oosterveld: een textiel-locatie met een rijke geschiedenis. In de takelruimte, waar de fotoshoot plaatsvond, is de oude sfeer van de vroegere fabriek nog goed te zien. Het resultaat is dan ook verbluffend mooi! Wij zijn trots dat wij hier onderdeel van mochten uitmaken en kijken er naar uit om het nieuwe tenue in de praktijk terug te zien. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.fctwente.nl/blog/2017/05/selectie-presenteert-historische-wijze-nieuwe-shirt/
FC Twente

Miss verkiezing bij Spinnerij Oosterveld

Miss Beauty of OverijsselIn april was de Spinnerij tijdens enkele weekenden druk bezocht. Voor de miss verkiezing: Miss beauty of Overijssel werden de dames klaargestoomd voor de show. De Overijsselse verkiezing staat onder leiding van Kim Schurink (Queen of the BeNeLux 2011) en Jan Willem Meijerink (DJ en evenementenorganisator) en focust zich elk jaar onder andere op het inzamelen van geld voor een goed doel. Zodoende heeft het evenement ook een maatschappelijk functie. Tijdens de trainingen werd er gewerkt aan diverse aspecten van een miss verkiezing; dit alles om zo met zelfvertrouwen op het podium te staan. Vanuit Walas en Spinnerij Oosterveld hebben wij gezorgd voor een locatie voor de dames. Wij hopen dat de dames een mooie tijd hebben gehad en wensen de finalisten veel succes tijdens de landelijke verkiezingen!